dinsdag 16 augustus 2016

Hoe houd je het vakantiegevoel langer vast?

De tijd lijkt soms voorbij te vliegen.
Voor menigeen is de vakantie dan ook alweer voorbij, terwijl anderen er nog middenin zitten.

Van sommige mensen hoor ik dat na één dag terug op de werkvloer, de vakantie alweer weken, zo niet maanden geleden lijkt. Zonde niet waar? Zou het niet fijn zijn het vakantiegevoel langer met je mee te dragen?

Wat is dat eigenlijk? 'Vakantiegevoel'..
Vrijheid? Rust? Ruimte? Ontspanning? Dichterbij de natuur zijn dan normaliter? Veel tijd doorbrengen met de mensen om je heen? Ontdekken? Verkennen? Niksen?

Voor iedereen is dat anders en voor velen is het een combinatie van enkele van de hiervoor genoemde dingen.

Een vakantie die elk jaar 365 dagen duurt is voor velen niet weggelegd. Waarschijnlijk zou dat op den duur ook alleen maar gaan vervelen! Maar hoe kun je een stukje van dat gevoel dat je 3 of 4 weken per jaar voelt meenemen in de rest van het jaar wanneer 'de plicht' weer roept?

Het klinkt misschien als een open deur, maar het is belangrijk dat je de rest van het jaar net zo goed voor jezelf blijft zorgen als tijdens je vakantie.

In de vakantie doe je waar je zin in hebt, wat je leuk vindt. Blijf ook na de vakantie tijd inplannen voor jezelf. Tijd waarin jij zonder schuldgevoel mag doen waar jij zin in hebt. Is dat niksen op de bank met een kop thee, dan is dat prima. Is dat een wandeling van een paar uur door ruig terrein, alleen of met de mensen om je heen, dan is dat ook prima.

Door tijd voor jezelf in te plannen, geeft je jezelf ruimte en lucht en de mogelijkheid om te ontspannen. Kijk goed wat je wel inplant en wat niet. Voel wat goed voelt en wat niet. Uiteraard kun je soms niet onder bepaalde verplichtingen uit, dat is nu eenmaal zo, maar plan je agenda niet helemaal vol. Zorg ervoor dat je ruimte vrij houdt, omdat een minder volle agenda je gewoon lucht geeft! Dat maakt dat je het gevoel van vrijheid kunt blijven ervaren. Daarnaast betekent ruimte in je agenda, ruimte in je hoofd én tijd wanneer er onverwachts iets leuks op je pad komt!

Ga, net als in de vakantie, veel naar buiten! Heerlijk het bos of het park in. Naar de rivier of naar de zee. Voel de wind langs je gezicht en in je haren. Voel de warmte van de zon op je huid. Voel je voeten op de grond bij elke stap zie je zet. Trek als het kan je schoenen uit. Hoe voelt de grond waarop je staat? Zacht? Hard? Ruw? Korrelig? Ruik het gras, de bloemen, de bomen. Er is zoveel te beleven in de natuur en het is dé plek om goed te aarden. De plek om uit je hoofd te komen, terug in je lijf.

Eet gezond, met veel groeten en fruit en zo min mogelijk suikers en probeer je stressniveau laag te houden. Uit ervaring weet ik dat het soms een behoorlijke uitdaging kan zijn, dat stressniveau en dan gezond blijven eten, maar probeer het vol te houden en in het 'Nu' te blijven.

Door gezond te eten voel je jezelf minder moe, fitter. Wanneer je jezelf sterker en fitter voelt, kun je makkelijker met stress omgaan en zul je wellicht zelfs ook minder stress ervaren. Het stressniveau tot 0 terugbrengen is vrijwel onmogelijk, er zullen altijd omstandigheden zijn die stressvol zijn. Af en toe stress is ook niet zo erg. Het gaat om langdurige periode waarin je stress ervaart. Wanneer je langere tijd achtereen stress ervaart, niet in balans bent, verstoort dat het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Goed voor jezelf blijven zorgen dus!
Plan tijd, ruimte en rust in voor jezelf.
Momenten waarin aandacht voor jezelf en jouw ontwikkeling centraal staan.
Momenten waarin jij centraal staat: cadeautjes die je jezelf geeft en die je ook nog eens heel goed kunt gebruiken!

Dus wat dacht je van:

* Een Reikibehandeling?
   Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam, helpt vastzittende emoties te verwerken,
   brengt balans en harmonie en helpt je te ontspannen.

* Een Chakrabehandeling?
   Een Chakrabehandeling helpt je energiehuishouding te verbeteren, waardoor lusteloosheid afneemt
   of verdwijnt, evenals lichamelijk vermoeidheid.
 Wanneer je Chakra's goed functioneren en
   opgeladen zijn voel je jezelf lichamelijk prettiger.


Of één van de andere energetische behandelingen die ik aanbied?

Speciaal, om het vakantiegevoel vast te houden, loopt er op dit moment een actie!
Boek je in de maanden augustus-september-oktober 2016 2 afspraken, dan krijg je € 15,00 korting op de 2e afspraak.

Wil je meer weten? Bekijk dan mijn website: www.praktijk-verbinding.com!
Bellen voor een afspraak kan natuurlijk ook: 06-40 969 183.

Tot ziens!
Marieke




Geen opmerkingen:

Een reactie posten