dinsdag 15 december 2015

Ontwikkelen; jezelf ont-wikkelen.

Wanneer je jezelf ontwikkelt, groeit, 
ont-wikkel je iets in jezelf dat graag gezien of ontdekt wil worden.

Soms is het spannend om een bepaald deel van jezelf te laten zien. 
Om naar buiten te brengen waar je voor staat. 
Het kan een gevoel van angst oproepen. 
Angst, omdat je bang bent voor de mogelijke reacties.
Een gevoel van angst, omdat je bang bent voor wat anderen wellicht van je vinden.

Maar vergeet niet:
Wanneer je jezelf bewust wordt van wat je beperkt, wanneer je de angst voelt opkomen, dan is dat een heel belangrijke stap!!

Door ervoor te kiezen jezelf toch te laten zien, door te gaan voor je passie en dat uit te dragen, krijg je enorm veel energie. De reden hiervan is, dat je het pad gaat lopen dat bij je hoort. Je ontdekt jezelf en de levensenergie en levensvreugde gaan stromen. Je zult jezelf dan ook niet meer zo snel tegen laten houden door wat anderen vinden.

Wanneer je jezelf stapje voor stapje kunt ontdoen van 'wikkelingen', komt er weer ruimte om te stralen. Wanneer je stukjes in jezelf ont-wikkelt, komt er ruimte voor je gaven en talenten.

Echter, wanneer jij jezelf verder en verder ont-wikkelt, kan het voorkomen dat mensen vinden dat je teveel aan jezelf denkt. Eigenlijk zijn ze bang dat ze niet meer weten wie je bent, bang om je kwijt te raken.

Het is niet gek dat er mensen zijn die zo reageren, immers; wanneer je jezelf ont-wikkelt, de gaven en talenten ruimte krijgen, de levensenergie volop gaat stromen, dan zal er altijd beweging zijn, zullen er altijd dingen veranderen. Sommige mensen lukt het om te blijven vertrouwen en zij zullen jou het beste gunnen. Anderen zullen, zoals ik hierboven schreef, wellicht angst voelen en vanuit die angst naar je reageren.

Probeer de ander niet te overtuigen.
Jij hoeft niet uit te leggen waar je voor staat en waarom. Jij hoeft niet uit te leggen hoe je tegen bepaalde zaken aankijkt. Kortom: je hoeft niet uit te leggen hoe je in het leven staat.

Het is veel belangrijker dat jij jezelf ziet. Dat je eerlijk bent naar jezelf en jezelf tijd en ruimte gunt om te worden wie je echt bent, zodat jouw leven vol liefde en blijdschap kan zijn.
Als je wordt wie je werkelijk bent, kun je stralen en dat licht is wat iedereen zo nodig heeft!!

Dus, doe je mee?
Ont-wikkel jij jezelf zodat je kunt zijn wie je in essentie bent?
Ontwikkel jij jezelf zodat er (nog) meer liefde en vreugde in je leven kan komen?
O
nt-wikkel jij jezelf zodat jouw licht kan schijnen naar de mensen en de wereld om je heen?

Veel licht en liefde voor iedereen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten